• Hvordan man går fram med NADA

    Man trenger ingen medisinfaglig bakgrunn for å ta NADA-sertifikatet og sette akupunkturprogrammet. En behandler kan raskt skaffet seg nødvendig kunnskap og trening og kan derigjennom følge opp en pasient/klinet med NADA-programmet fra A-Å. Man trenger ikke annet enn lokaliteter hvor det er plass til flere slik at de kan sitte i en gruppe, for å starte opp det vi kaller en NADA-klinikk.

    NADA,s øreakupunkturprogrammet er 5 faste punkter i hvert øret. Det er de samme punktene som benyttes hver gang, så det eneste man trenger til behandlingen er sterile engangsnåler. Nålene skal sitte inne i  mellom 30 – 45 minutter, men jo lenger jo bedre og gies så ofte pasient/klient selv ber om det – det skal gies betingelsesløst. De skal da sitte komfortabelt i et helt stille rom eller med rolig musikk i gruppe.

    NADA-protokollen kombinerer vestlig og østlig medisin i sitt program. Man bruker tradisjonelle vestlige terapiprogram og supplerer østlige medisinske metoder som akupunktur, massasje, urter o.l, for å lindre fysiske, psykiske og kroppslige ubehag og smerter.

    NADA-programmet kan benyttes i avrusningsfasen, både i medikamentellfri avrusning og ved nedtrapping med medisiner. Den benyttes i alle eksisterende behandlingsprogramprogram som for eksempel terapeutiske samfunn, arbeidstreningssteder, 12- trinnsmodellen, Legemiddelassistert rehabilitering (LAR/MAR), kognitiv terapi, Drug Court (narkotikadomstolen) i døgninstitusjone og polikliniske. Den er populær både blant pasient/klienter, behandlerer og myndigheter siden behandlingsformen er enkel, rask og kostnadseffektiv.